1 çay bardağı iri pilavlık bulgur
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı un
2 su bardağı su
Nohutları ıslatmak içinde ayrıca
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, kuru nane
Hazırlanışı
Nohutlar 2 su bardağı soğuk suyun içinde sabaha kadar bekletilir
Ertesi gün tencereye su konur su kaynatınca ıslatılmış nohutlar konur ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır veya düdüklü tencerere kullananlar nohutları düdüklü tencerede haşlayabilirler
Bir tencereye 2 su bardağı su konur ayıklanmış yıkanmış bulgur ilave edilir ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar kay natılır
Haşlanan nohutlarda ilave edilir.eger tenceredeki su eksilirse sıcak su ilave edilir
Süzme yoğurt un ve diğer yoğurt karıştırılır kaynamakta olan bulgurlu karışımdan kaşık kaşık alınarak yoğurda konur ısı dengelenir ılınan yoğurt tencereye boşaltılarak hızlı hızlı karıştırılarak kaynatılır çorba kaynadıktan sonra tuz ilave edilir bir iki taşım kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınır
Küçük bir tencereye tereyağı konur yağ eriyince salça ilave edilir salçanın kokusu çıktıktan sonra ocaktan alınır kuru nane ile birlikte kaselere alınan çorbalara servis yapılır. -
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder