4 yumurta(yumurtanın akı ve sarısı ayrılır)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurtaların akı ile sarısı çok dikkatli bir şekilde ayrılır yumurta akına kesinlikle sarısının karış maması gerekiyor aksi halde yumurta akı çırpılınca kabarmaz
Yumurta akları ve toz şekerinin yarısı köpük haline gelinceye kadar çırpılır
Yumurta sarıları ve kalan toz şekeride ayrı bir kapta iyice çırpılır un kabartma tozu vanilya ilave edilerek çırpılır
Köpük haline gelen yumurta akları yumurta sarılı karışıma ilave edilerek alttan üstte karıştırılarak kek hamuru elde edilir
Kare ısıya dayanıklı fırın kabı önce yağlanır sonra unlanır ve hazırlanan kek hamuru dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 25 veya 30 dakika pişirilir
Fırından çıkarılan kekik yüzeyine kürdanla gelişi güzel delikler açılır
2.ci aşama
3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı toz şeker
1 paket krema
Bir tencereye süt ve toz şeker konur karıştırılarak kaynatmadan ısıtılır krema ilave edilir karıştırılır ve kekin üzerine dökülür oda sıcaklığına gelince buzdolabına konur ve bir gece bekletilir
3.cü aşama
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı
1 paket krema
bir tencereye toz şeker konur orta hararetli bir ısıda rengi sütlü kahverengi oluncaya kadar karamelize edilir içine tereyağı ve krema konur hızlı hızlı karıştırılarak sıvı hale gelmesi sağlanır bir gece buzdolabında bekletilmiş olan kekin üzerine dökülür
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder