27 Aralık 2014 Cumartesi

Çiçek Salata

ÇİÇEK SALATA


MALZEMELER
1 kilogram haşlanmış patates
1 kilogram havuç
2 veya 3 tane haşlanmış yumurta
tuz karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI
arkadaşım Zeliha'dan öğrendiğim şık sunumlu tarifi sizlerle paylaşmak istedim
Haşlanan patateslerin kabukları soyulur rendelenir,tuz karabiber , haşlanmış ve ezilmiş yumurta sarısı ile biraz sıvı yağ  karıştırılır ve patates ezmesi hazırlanır. Havuçların kabukları soyulduktan sonra rendelenir.Haşlanan  yumurtaların beyazları rendelenir.Bir gazlı içeceğin şisesinin dibi 4 parmak yüksekliğinde kesilir kalıp olarak kullanmak için
Kalıp olarak hazırlanan kap sıvı yağ ile yağlanır, önce rendelenen havuçtan konur sonra hazırlanan patates konur elle sıkıca bastırılır ve ters çevrilerek hızla vurulup servis tabağına alınır tam ortasına rendelenmiş yumurta beyazı konularak sunum tamamlanır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder