14 Şubat 2014 Cuma

VİŞNELİ KURABİYE
MALZEMELER
1 PAKET TUZSUZ TEREYAĞI
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
4 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
İÇ MALZEMESİ İÇİN
1 KASE VİŞNE
1 SU BARDAĞI VİŞNE SUYU
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Bir karıştırma kabına oda sıcaklığında ki tereyağı yoğurt konur ve birbirine yedirilir.Sırası ile un vanilya kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır 20 dakika dinlendirilir.Bir tencereye  nişasta ve biraz vişne suyu ilave edilerek nişasta pürüzsüz bir  hale getirilir kalan vişne suyu toz şeker ve vişneler de ilave edilerek pişirilip soğutulur.Dinlenen hamurdan yarım limon büyüklüğümde bezeler hazırlanır .Tezgaha hafif un serpilip bir beze alınır ve oval şeklinde açılır içine hazırlanan vişneli içten bir çorba kaşığı konularak kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır ve tüm kurabiyeler hazırlanınca önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 25 veya 30 dakika pişirilir kurabiyelerin altı pişince pişmiş demektir Fırından alınan kurabiyeler servis tabağına alınır pudra şekeri serpilir eğer elimizde meyve sosları varsa onlarla da süslenir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder