OTLU BÜKME
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 PAKET KURU MAYA VEYA KÜÇÜK PAKET YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ İÇİN
500 GR ISPANAK VEYA
1 DEMET PAZI
1 ADET KURU SOĞAN
1 SU BARDAĞI LOR PEYNİRİ
ÜZERİ İÇİN
1 KAHVE FİNCANI UN
1 ÇAY BARDAĞI SU
50 GRM TEREYAĞI
HAZIRLANIŞI
Bir karıştırma kabına ılık su, tuz, toz şeker, maya ilave edilir el ile karıştırılır.Sırası ile yağ ve un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulur . Hazırlanan hamurun üzerine biraz un serpilir ,bir bez örtülür. Hamurun mayalanması beklenir hamur mayalanınca iki katına çıkar.
Bu arada iç malzemede kullanılacak ot iyice yıkanır bir süzgüde suyunun iyice süzülmesi beklenir Soğanın kabukları ayıklanıp ince ince kesilir, bir kaba bir çay kaşığı, tuz , doğranmış soğan ve hazırlanan ot ilave edilip biraz ovulur peynir ilavesi ile karışım hazırlanır.
Mayalanan hamur 4 parçaya ayrılır,tezgaha un serpilir bezeler haline getirilen hamur, merdane ile tepsi uzunluğunda ve 15 veya 20 cm genişliğinde uzunlamasına açılır.
İç malzeme konur her iki taraftan kapatılıp kenarlarının üst üste gelmesi sağlanır ve unlanmış fırın tepsisine konur diğer bezelere de aynı işlem yapılır üzerine de un ile su karıştırılıp sürülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 veya 25 derece de pişirilir Fırından çıkar çıkmaz üzerine tereyağı sürülerek biraz dinlendirilip dilimleyerek servis yapılır.
Ellerinize sağlık Ayşe Hanımcıgım.Sevgiler..
YanıtlaSil