4 Şubat 2014 Salı

Midilli Köftesi-Yöresel Bir Tat

YÖRESEL YEMEK
MİDİLLİ KÖFTESİ
Ben bu farklı köfteyi eşimin ,halasından öğrendim Halamızda.kayın valide'sinden öğrenmiş.Bayrak yarışı gibi bu tür tarifler paylaşıla ,paylaşıla nesiller boyu yaşasın.
MALZEMELER
500 gr orta yağlı kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz kekik
tuz ve karabiber
1/2 su bardağı un
kızartmak için  sıvı yağ
NOT Bu köftenin olmazsa olmazı toz kekiktir.

HAZIRLANIŞI
Tüm malzeme yoğrulur.İri köfteler yapılır,köftelerin her tarafı una batırılarak bol yağda hafif ateşte kızartılır.
Soğan piyazı ile servis yapılır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder