MALZEMELER
1kg taze bakla
1\2 su bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 veya 3 tane taze sarımsak
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
Su
HAZIRLANIŞI
Bir kaba 3 su bardağı su konur içine, 3 çorba kaşığı un konur, karıştırılır .Baklalar yıkanır,baş kısımları kesilip ikiye veya üçe bölünür bu baklanın büyüklüğüne göre değişir.Doğradığımız baklaları unlu suya konuyoruz bu işlem baklaların kararmasını önlüyor.Taze sarımsakları temizleyip yıkayıp bir cm büyüklüğünde kesip tencereye alıyoruz kuru soğanın dış kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz dereotunun yarısı ince, ince doğruyoruz .Baklaları ve tüm malzemeyi tencereye ilave edip, tencerenin kapağını kapatıyoruz ,kısık ateşte baklalar sararıncaya kadar yakmadan sarartıyoruz. Sıcak su, ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar 45 dakika kadar pişiriyoruz. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder