MALZEMELER
1 Lt çiğ süt
1 çorba kaşığı yoğurt
1\2 çay kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Çiğ sütü tencereye koyup orta ısılı ateşte kaynatıyoruz.Süt, kaynamaya başlayınca taşmaması için bir kaşıkla savura savura karıştırıyoruz bu sütün içindeki suyun kaybolmasını sağlar yoğurdumuzun daha sert olmasını sağlar,Süt kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatıp sütü ocaktan alıp yoğurt yapacağımız kaba aktarıp 45 dereceye gelinceye kadar bekliyoruz.Serçe parmağımızı süte yarıya kadar sokup bakıyoruz Parmağımızın yanmaması lazım süt istenen ısıya gelince yoğurt toz şeker bir kapta çırpılır içine bir miktar süt ilave edip, iyice çırpıyoruz ve süte ilave edip karıştırıyoruz . Hazırladığımız mayalı sütü, fırının içine koyup 5 saat kadar bekletiyoruz veya mayalanan sütün üzerine bir bez kapatıp önce gazeteye sarıp , sonrada sofra bezine sarıp 4 veye 5 saat bekletiyoruz. Burada amaç mayalanan sütün ısı kaybetmemesi, yada annelerimizin söylemi ile yoğurdu üşütmemek . Beklenen sürenin sonunda yoğurdumuz olur bir gecede buzdolabında bekletildikten sonra tüketmeye hazır olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder