18 Haziran 2015 Perşembe

İKİ RENKLİ YAZ TATLISI

MALZEMELER

ALT TABANI İÇİN
5 su bardağı süt
1 su bardağı mısır  nişastası
1 su  toz şeker
ORTA KAT İÇİN
1 paket kakaolu bisküvi
ÜST KATI İÇİN
5 su bardağı su
1 su bardağı  mısır nişastası
1 su bardağı toz portakal granül
1 su bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye sü,t toz şeker mısır nişastası konup  pişiriyoruz koyulaşıp göz göz olunca önceden ıslattığımız cam kaba döküp soğumasını  bekliyoruz bu arada kakaolu bisküvileri sıralıyoruz
Bir başka tencereye su granül portakal tozunu nişastayı koyup suyu ilave edip karıştırıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz Pişen portakallı peltemiz göz göz olunca onuda kakaolu bisküvilerin üzerine döküp enaz altı saat  veye bir gece bekletip  dilimleyerek  servis yapıyoruz
Not :Bu tatlı kakaolu kek ilede yapılabilir
Bir parça kakaolu kek rondo dan geçirilir
Kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder