1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
4 su bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
500 gr çilek
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı su
Bir tencereye irmik ve toz şeker konur birbirine karıştırılır yavaş yavak süt ilave edilerek orta kuvvet teki ateşte irmik tatlısı göz göz oluncaya kadar kaynatılır. Bir cam kap ıslatılarak fazlası dökülür irmik tatlısı dökülerek soğutulur
Yaprakları ayıklanarak yıkanan çilekler bir rondodan geçirilerek püre haline getirilir Bir tabağın içine su ve nişasta konularak eritilir.Tencereye çilek püresi, toz şeker, inceltilmiş nişasta konularak pişirilir yoğunlaşıp göz göz olan nişastalı çilek püresi soğuyan irmik tatlısının üzerine dökülür çilek taneleri ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder