18 Ocak 2014 Cumartesi

SÜSLÜ PASTA

SÜSLÜ YENİ YIL PASTASI
4 YUMURTA
3 TÜRK KAHVESİ TOZ ŞEKER
4 TÜRK KAHVESİ UN
1\2 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYALI PUDİNG
1 PAKET TOZ KREM ŞANTİ
2,5 SU BARDAĞI SÜT
MUZ KİVİ
ÇEŞİTLİ ŞEKERLEMELER
GOFRET
HAZIRLANIŞI
Yumurtalar ve toz şeker iyice çırpılır elenmiş un ve kabartma tozu da ilave edilir Margarinle yağlanmış fırın kabına pandispanya hamuru dökülür önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir kürdan testi yapılır kürdan temiz çıkarsa fırından alınır ve soğutulur.Vanilyalı puding süt ile pişirilir soğutulur toz krem şanti ilave edilerek iyice çırpılır Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir şekerli süt ile ıslatılır krema sürülür muz ve kivi dilimleri konur kekin ikinci kısmı konur ve her tarafı krema ile kaplanır Çeşitli şekerlemelerle süslenir gofretler le çevrelenir bir kurdele ile bağlanarak şık bir görüntü verilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder