10 Ocak 2014 Cuma

KAKAOLU BİSKÜVİ
MALZEMELER
1paket tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
2 veya3 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1\2 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1 çay bardağı tuzsuz yeşil fıstık veya ceviz yada fındık içi
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığında yumuşayan yağın içine yumurtalar ilave edilir parmak uçları ile birbirine karıştırılır sonra kuru malzemeler ve çok az kabartma tozu ilave edilir biraz yoğrulur yeşil fıstık veya ceviz veya fındık ,içide ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir  20 dakika  dinlendirilir.Dinlenen bisküvi hamuru merdane yardımı ile açılır çeşitli kalıplarla kesilir,yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 veya 20 dakika pişirilir ve hemen fırından çıkarılır.
NOT Bu tür bisküviler fırından çıkınca da pişmeye devam edeceği için pişme süresine sadık kalmak gerekir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder