18 Ocak 2014 Cumartesi

AYVALI KEREVİZ

AYVALI KEREVİZ
MALZEMELER
2 VEYA3 ADET KEREVİZ
1 KÜÇÜK AYVA
1 KÜÇÜK HAVUÇ
1 ORTABOY PATATES
4 ADET PORTAKAL
1 ADET LİMON
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
TUZ
HAZIRLANIŞI
Kereviz köklerinin kabukları soyulur taze olan kereviz sapları doğranır ve suda bekletilir.Portakalın ve limonun suları sıkılır.soğanın kabuğu soyulur yemeklik doğranır.Bir tencereye zeytinyağı vedoğranmış kurusoğan konur ve biraz sotelenir.Yıkanan kerevizler ilave edilir kabukları kazınıp kesilen havuçlar da ilave edilir ayvaların kabukları soyulur çekirdek yatakları çıkarılır küçük küçük doğranır sıkılan portakal ve limon suyuda ilave edilir tuz da eklenir tencerenin kapağı kapatılıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir gerekirse sıcak su ilave edilir Soğutularak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder