18 Ocak 2014 Cumartesi

PORTAKALLI REVANİM
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI İRMİK
3 SU BARDAĞI UN
1 TATLI KAŞIĞI KARBONAT
2 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
HİNDİSTAN CEVİZİ RENDESİ

ŞURUP İÇİN
3 SU BARDAĞI SU
3 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU
4 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1*.2 LİMON SUYU
HAZIRLANIŞI
Yumurta toz şekerle iyice çırpılır yoğurt irmik portakal kabuğu rendesi ve 1 su bardağı una karbonat konur üzerine 3 veya5 damla limon suyu sıkılarak kabarması sağlanır ve diğer unla revaninin hamuruna karıştırılır  Fırın kabı margarin ile yağlanır
 hamur dökülür önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir en az30 dakika
Bir tencereye ölçülü su ve toz şeker konularak kaynatılır şurup biraz kıvam alınca portakal suyu konularak kaynatılır limon suyu sıkılır bir iki taşım kaynatılır  Kaynayan şurup 5 dakika dinlendirilip dilimlere ayrılmış revaninin üzerine dökülür soğuyunca Hindistan cevizi rendesi ile süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder