16 Ocak 2014 Perşembe

NOHUTTAN ELDE EDİLEN NEFİS BİR TAT HUMUS

HUMUS
500 GRM NOHUT
1 SU BARDAĞI TAHİN
5 VEYA 6 DİŞ SARIMSAK

3 ADET LİMON
TUZ KİMYON TOZ SUMAK
1*2 DEMET  MAYDANOZ
HAZIRLANIŞI
Nohutlar bir gece önceden tuzlu ılık suda bekletilir..Ertesi  gün düdüklü tencereye sıcak  su konur kaynatılır ve bir gece suda bekleyen nohutlar yıkanıp kaynayan suya atılır ve biraz kaynatılır .Üzerine biriken köpükler alınıp atılır , tencerenin kapağı kapatılır ve 25 dakika kadar pişirilir.Pişen nohutların suyu süzülür soğuyunca rondodan geçirilir , püre haline getirilir.Bir havanda kabukları soyulmuş sarımsaklar tuz ile ezilir ,limonların suyu sıkılır,
bir kapta tahin tuz bir tatlı  kaşığı kimyon 1 çay kaşığı toz sumak  ezilmiş sarımsaklar ve limon suyu iyice çırpılıp püre haline getirilen nohuta karıştırılır ve servis tabağına alınır.Üzerine yıkanan , ince kesilen maydanozlar da serpilir kırmızı pul biber ve çok az toz sumak da ilave edilir , humus servise hazırdır
NOT.Arzu edilirse pastırmalar çok az  sıvıyağ da sotelenir yağı ile humusa konur  servis yapılır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder