17 Ocak 2014 Cuma

İÇ BAKLA SALATASI

TAZE İÇ BAKLA SALATASI
1 KGR İÇ BAKLA
2 SU BARDAĞI SU
1\2 ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 DEMET  DEREOTU
3 VEYA
4 SU BARDAĞI SU
TUZ
HAZIRLANIŞ
Bu kış gününde iç baklayı nereden buldun demeyin Hepinizin de tahmin ettiği gibi bahardan hazırlayıp dondurucuda sakladım Yeni yıl soframda bahardan bir tat olsun istedim
Bir tencereye 3 veya 4 su bardağı su ilave edip kaynatılır kaynayan suya dondurucudan çıkarılan bakla içleri ilave edilip kaynatılır taaki baklalar yumuşayıncaya kadar.Yumuşayan  iç  baklalar bir s üzgüye alınır iyice sularının süzülmesi beklenir,Servis tabağına  alınan haşlanmış baklaların üzerine  zeytinyağı ile çırpılan tuz ilave edilir İnce kesilen dereotlarıda serpilerek servis yapılır


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder