14 Ocak 2014 Salı

KEREBİÇ

KEREBİÇ    [HATAY ,ANTAKYA MUTFAĞINDAN]

1 PAKET TEREYAĞI VEYA MARGARİN
1 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI SU
3 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALDIĞI KADAR UN
İÇ MALZEMESİ
1 SU BARDAĞI KIRIKLANMIŞ İÇ CEVİZ
 1TATLI KAŞIĞI TOZ  TARÇIN

ÜZERİ İÇİN
PUDRA ŞEKERİ
HAZIRLANIŞI
Bir tepsiye eritilmiş tereyağı veye margarin zeytin yağı ve pudra şekeri eklenir.karıştırılır daha sonra su ve irmik ilave edilir karıştırılır ,azar azar su  kabartma tozu da ilave edilerek  un ile   ele yapışmayan bir hamur elde edilir 20 dakika bekletilir.İç ceviz havan da kırılır,  içine toz tarçın ilave edilerek bir kaseye alınır.Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak bezeler yapılır. yumurta şeklindeki  beze ele alınır ve içli köfte yapar gibi açılır Hamurun tam ortasına işaret parmağı sokularak yavaş yavaş kenarları bastırılarak içi açılır ve açılan içe toz tarçınlı  ceviz içi konur hamurun ağzı kapatılır ,i yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 veya20 dakika pişirilir.
NOT  Kerebiçler  üzerleri fazla kızarmadan pişirilir.ÜzerLERİN  bol pudra şekeri serpilerek servis yapılır
Bu tatlı HATAY ve ANTAKYAda çöven kaymağı ile servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder