3 Mart 2016 Perşembe

Sirkeli dereotlu poğaça

Sirkeli dereotlu poğaça
Malzemeler
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 paket margarin( oda sıcaklığında)
2 çorba kaşığı sirke
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 demet dereotu
300 gr lor peyniri
3 veya 3,5 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Hazırlanışı
karıştırma kabına, oda sıcaklığında,
Yumuşamış margarin, bir yumurtanın tamamı,ayrıca  bir yumurta akı ,yoğurt,şeker, tuz elle karıştırılır.
ince doğranmış dereotu,
Lor peyniri ve un katılır.Unun üzerine karbonat konur ,karbonatın üzerine limon suyu sıkılır, tekrar un ilave edilerek yumuşak, bir hamur yapılır.
Yağlı kağıt serilmiş ,fırın tepsisine küçük 
Limon büyüklüğünde ,yuvarlak hamurlar konur.Üzerilerine , yumurta sarısı sürülür
Susam, çörek otu serpilip ,önceden
Isıtılmış fırında, 180 derecede ,20 veya 25
Dakika pişirilir.




1 yorum: