22 Mart 2016 Salı

FINDIK UNU İLE KURABİYE

Bu tarifi ZEYNEP teyzeden almıştım Teşekkür ederim
Malzemeler.
2 tane yumurta (birtanesinin akı ayrılacak)
1su bardağı fındık
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
1/2 paket tuzsuz tereyağı veya margarin
1,5 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 veya 4 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN 
1 yumurta akı
Toz şeker
HAZIRLANIŞI
Önce bir su bardağı fındık, yakmadan kavrulur soğunca rondadan geçirilip 
Un haline getirilir.
Karıştırma kabına, oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarin ve diğer sıvı malzemeler yumurtalar konularak karıştırılır.
Tozşeker ve kuru malzemelerin tümü 
Katılarak ele yapışmayan bir hamur yapılır
Nemli bir bezin altında otuz dakika, dinlendirilir.
Hamur dinlenirlen, fırın ısıtılır.
Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır, önce
Yumurta akına, sonra tozşekere batırılarak fırın kağıdı serilmiş tepsiye iki 
Parmak aralıklarla dizilir.
Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlem uygulanır ,180 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir
PÜF NOKTASI: Kurabiyelerin altı
Piştiyse pişmiş demektir .Bundan sonra ,kontrol edip ,daha fazla kızartmadan ,tepsiyi ,fırından almak lazım.



1 yorum: