1 Mart 2016 Salı

GELİN ÇANTASI


GELİN ÇANTASI


Tarif için Alev Hanım'a teşekkür ederim.
Malzemeler
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç malzemesi için
1 poşet toz krem şanti
1\2 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı Hindistan cevizi rendesi
Hazırlanışı
Bir kabın içine bütün yumurta kırılır, şekerle,birlikte çırpılır.Sırası ile sıvı yağ ,süt ,kakao ,vanilya, un ve kabartma tozu konularak ,,akışkan bir kıvam elde edilir.Yanmaz tava ısıtılır sıvı yağ ile hafifçe yağlanır, bir çorba kaşığı kek tavaya dökülüp, pişirilir.Kekin üzerinde kabarcıklar oluşunca pişmiş demektir hemen ocaktan alıyoruz .Sadece kekin bir yüzünü pişiriyoruz.Kekleri bir kaba alıp üzerlerini  streç ile kapatıyoruz. Tüm kek hamuru bitinceye kadar aynı işlemi yapıyoruz..
Soğuk süt ile krem şantiyi çırpıp koyu bir krema elde ediyoruz içine Hindistan cevizi rendesinide ilave edip bir tur karıştırıyoruz.
Streçin altında yumuşayan keklerin ortalarına krem şanti koyup ikiye katlıyoruz dışına taşan kremayı 
Hindistan cevizi rendesine batırıp servis yapıyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder