30 Aralık 2013 Pazartesi

YENİ YIL KURABİYESİ

YENİ YIL KURABİYELERİ






MALZEMELER
2 YUMURTA SARISI
200 GR TEREYAĞI
2 SU BARDAĞI MISIR NİŞASTASI
1 TATLI KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL
1 TATLI KAŞIĞI TOZ TARÇIN
1 TATLI KAŞIĞI VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
NOT..KABARTMA TOZU KONMAYACAK
ÇEŞİTLİ KURABİYE KALIPLARI
ÇEŞİTLİ ŞEKERLER
RENKLİ   ŞEKER  HAMURLARI

HAZIRLANIŞI
Tüm malzeme yoğrulur ve 20 dakika dinlendirilir. Farklı kurabiye kalıpları ile şekil verilir.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve üzerine kurabiyeler yerleştirilir, önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 veya 20 dakika beyaz renkte pişirilir.Soğumaya bırakılır.Şeker hamurları el ile biraz yoğrulur tezgaha nişasta serpilir ve şeker hamurları açılır .Hangi kurabiyeyi süslemek istiyorsak o kalıpla kesilir ve ballı su ile yapıştırılır .Üzerine farklı renkte şeker hamuru yapıştıracaksak onu da su ile yapıştırıp zevkimize göre süslüyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder