8 Aralık 2013 Pazar

BULGURLU PAZI SARMASI

BULGURLU PAZI SARMASI
MALZEMELER
1 bağ pazı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı süt
50 gr tereyağı
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 su bardağı sıcak su
1\2 çay bardağı zeytinyağı
tuz

ÜZERİ İÇİN
100 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye pilavlık bulgur,süt ve tereyağı konur,bulgurlar yumuşayıncaya kadar,iyice pişirilir eğer tam yumuşaklık elde edilmediyse biraz daha süt ilave edilir.Bir başka tencereye su konurkaynatılır,yıkanan pazılar tenceredeki kaynar suyu batırılır 5 saniye kadar tutulur ve hemen tencereden alınır soğutulur.Soğuyan haşlanmış pazıların sapları koparılır vesarmaların pişirileceği tencerenin dibine yerleştirilir, Böyle yapılınca sarmaların tencerenin dibine yapşması önlenir.Soğanlar zeytin yağı ile sotelenir sütle pişirilen bulgur ilave edilirkuru nane ve tuz da eklenerek sarma içi hazırlanmış olur.Haşlanan pazı yaprağının bir tanesi alınırtıpkı yaprak sarmasındaki gibi yaprağın ğeniş tarafına bir çorba kaşığıbulgurlu iç konurvebirazkalın sarılır tüm pazı yaprakları bitinceye kadar ayni işlem uygulanır.


Sarma işlemi bitince tencereye sıralanan sarmaların üzerine bir bardak sıcak su ilave edilir,  tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte 20| 25 dakika pişirilirPişen sarmalar servis tabağına sıcak iken hızla ters çevrilir ve üzerine eritilen tereyağı ve kırmızı pul biber dökülür.
NOT Bu yemek Erzurum iline aittir,eskiden bakır tabaklara ters çevrilerek ikram edildiği için bende servis tabağında aslı gibi servis yaptım hiç bir süsleme yapmadım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder