27 Aralık 2013 Cuma

ŞAM BALİ

ŞAM BALİ
MALZEMLER
2 SU BARDAĞI İRMİK
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT

ÜZERİ İÇİN
1 ÇAY BARDAĞI TUZSUZ BADEM
1 KAHVE FİNCANI PEKMEZ

ŞURUP İÇİN

2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2.5 SU BARDAĞI SU
1\4 LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI
Bir kabın içinde süt ve toz şeker biraz çırpılır ve irmik ve karbonat ilave edilir.Bir kaşık ile karıştırılır ve bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün irmikli karışım el  ile  yoğrulur ve margarin ile yağlanmış fırın kabına dökülür. Üzerini ne pekmez sürülür ve tuzsuz bademler sıralanır.Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Bir tencereye ölçülü su ve toz şeker konur ve 10 \15 dakika . kaynatılır.Limon suyu dökülür  iki dakika kadar daha kaynatılır ve  sıcak halde soğuyan  irmikli  hamurun  üzerine dökülür.Soğuyan tatlının üzeri küçük dikdörtgenler şeklinde kesilir ve bir gece bekletilir E rtesi gün servis yapılır

NOT Kabuklu .bademler sıcak suda bekletilir ve yumuşayan bademin kabukları soyulur kurutulur




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder