12 Şubat 2017 Pazar

ZEYTİNLİ KEK

Sofralarda yenmeyen , tuzlu, ay ben bunun tadını ,beğenmedim, bu çok kuru diye, göz ardı ettiğimiz siyah zeytinler kek olup kahvaltıya yada çay sofralarına gelince mi bu nasılda güzel bir zeytinli kekmiş dedirteceğiniz tarif

MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
1\2 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
1\2 demet maydanoz
1\2 demet dere otu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1\2 çay bardağı susam
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN
25 gr margarin
HAZIRLANIŞI
Çekirdeği çıkarılan zeytinler , ikiye kesilir. Yeşillikler yıkanıp ince ,ince kesilir.Yumurtalar, karıştırma kabına kırılır, tuz ilave edilip çırpılır ,yağ ve yoğurt ilave edilip tekrar  çırpılır. .Un , kabartma tozu hariç malzemeler eklenerek tahta kaşıkla  karıştırılır un, kabartma tozu da ilave edilerek margarinle yağlanmış ısıya dayanıklı cam kaba dökülür .Üzerine bol susam serpilerek, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir.



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder