13 Şubat 2017 Pazartesi

ISPANAKLI MANTAR DOLMASI




MALZEMELER
10 veya 12 tane ızgaralık iri boy kültür mantarı
500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
150 gr kaşar peyniri
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanaklar  ,temizlenir yıkanır,ince ince doğranır.Soğanın dış yaprakları ayrılır ince, ince doğranır Tavaya zeytinyağı ve soğan konur orta ısılı ateşte sotelenir.Soğanlar sararınca ıspanaklar ilave edilir tuz ve karabiber ilavesi ile ıspanaklar  yarı  pişirilir . Ocaktan alınan ıspanakların içine , kaşar peynirin yarısı rendelenerek konur  soğumaya bırakılır.Mantarlar yıkanır kurulanır sapları koparılır.Mantarların içine  [ dolmalık biber gibi]   hazırladığımız ıspanaklı malzeme doldurulur. Üzerlerine kalan kaşar peyniri rendelenip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 veya 25 dakika pişirilerek servis yapılır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder