9 Şubat 2017 Perşembe

BRÜKSEL LAHANASI SALATASI

MALZEMELER
1 kg Brüksel lahanası
1  kutu mısır konservesi
1 adet patates
1 adet havuç
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 çorba kaşığı kuru nane
1\2 çay bardağı zeytinyağı
3 çorba kaşığı sirke
4 lt su
tuz
HAZIRLANIŞI
Küçük lahanaların dış ,yaprakları temizlenir yıkanır. Büyük bir kabın içine, su ve üç çorba kaşığı sirke konur  hazırlanan lahanalar içine koyularak yarım saat bekletilir. Havucun dış yüzeyi temizlenir,
ortadan ikiye kesilir ,tencereye su konur kaynatılır havuçlar , bir çay kaşığı tuz  içine konur haşlanır, patatesin kabuğu soyulur küçük küpler halinde doğranır, havuçlar yarı haşlanınca onlarda tencereye ilave edilerek haşlanır . Bir kevgirle süzgüye alınır, soğutulur.Haşlama suyun içine bezelye ler de  konur yumuşayıncaya kadar haşlanır süzülür.Soğuyan havuç önce şeritler halinde, kesilir sonra küçük küpler yapılır.Tavaya zeytinyağı konur ısıtılır haşlanan tüm sebzeler içine atılır tava sallayarak sotelenir.Servis tabağına alınan haşlanan lahana ve sebzelerin,
 üzerine kuru nane serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder