25 Aralık 2016 Pazar

Vişneli Brownie

Yazın, dondurucuda sakladığım vişneler kış gelince çok işime yarıyor. Vişne reçelim mi azaldı hemen reçel kaynatıyorum yada pilavın yanına komposto  yada brownie yada vişneli ekmek kadayıfı say say bitmez yeter ki dondurucumda vişnem olsun
MALZEMELER
2 su bardağı vişne [çekirdekleri çıkarılmış]            
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1\2 su bardağı un
1 paket vanilya
200 gr tuzsuz tereyağı
2,5 paket bitter çikolata[ 80 gr paketlerden]
Kabartma tozu konmayacak
Tereyağını  küçük bir tencereye koyuyoruz az ısılı bir ateşte yakmadan tereyağı yarı  eriyince  çikolataları ilave edip bereber ce erimesini sağlıyoruz. Yumurtaları toz şekerle beyaz bir renk alıncaya kadar çırpıyoruz yumurtalı karışımı yağlı çikolataya ilave ediyoruz vanilya ile karıştırdığımız unu ekleyip çırpıyoruz son aşamada vişneleri  de ekleyip borwnie nin hamurunu hazırlıyoruz.Dikdörtgen şeklindeki cam kalıbı margarinle yağlayıp karışımı döküyoruz önceden ısıtılmış fırında 180 derecede alt ust konumda 30 veya 35 dakika pişiriyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder