27 Aralık 2016 Salı

REVANİ

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı buğday unu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
ŞURUP İÇİN
4 su bardağı toz şeker
5,5 su bardağı su
1\2 limon suyu ve kabuğu
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki yumurtalar. toz şeker ile yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Oda sıcaklığındaki yoğurt. sıvı yağ.ilave edilerek sıvı malzeme karıştırılır.Kuru malzemelerde bir kapta karıstırılıp karıştırma kabına eklenip bir tahta kaşıkla karıştırılırlır rendelenen limon kabuğu ,kabartma tozu ve bir tatlı kaşığı unun üzerine konulan  karbonata  iki üç damla limon suyu sıkılıp[ Karbonatın tatlıyı acılaştır maması için] hamura karıştırılır.Kare,. ısıya dayanıklı cam kap margarin ile yağlanır. Hazırlanan revani hamuru dökülür mutlaka önceden ısıtılmış fırında alt üst .konumda  önce 200 derecede on beş dakika   sonra 180 derecede 20 dakika pişirilir.Bu arada tencereye şeker su konularak eriyinceye kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca 10 dakika hızlı ateşte kaynatılır içine yarım limon suyu konur limonun kabuğuda atılıp bir kaç dakika daha kaynatılır şurup çok kısık ateşte sıcak tutulur .Pişen tatlıya kürdan testi yapılır.sıcak tatlıya sıcak şurup dökülerek 10 dakika daha fırında bekletilir.
Soğuduktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder