11 Ağustos 2016 Perşembe

Peynirli poğaça

Malzemeler
1 su bardağı sulu yoğurt
1/2 su bardağı zeytin yağı
150 gr  tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 veya 4 su bardağı un
İç malzeme için
300 gr peyaz peynir
Hazırlanışı
Tereyağı eritilir , ılık hale gelince karıştırma kabına alınır,sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta akı ,hepsi birden karıştırılır.Elenmiş un  kontrollu konur.
Kabartma tozuda,  ilave edilerek, ele yapışmayan, çatlamayan ,bir hamur elde edilir.
Hamur dinlenirken , fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, peynir çatalla ezilir.
Dinlenen hamurdan ,yarım limon büyüklüğünde ,parça koparılır, düz bir zeminde .elle bastırılarak ,kahve tabağı büyüklüğünde açılır, ortasına peynir konur
D şeklinde ,katlanarak fırın tepsisine ,konur.
Tüm hamur , bitinceye kadar ,aynı işlem uygulanır, üzerine ,çırpılmış yumurta sarısı ,sürülür, önceden ısıtılmış fırında , 180 derecede 20 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder