21 Şubat 2016 Pazar

Yumurtalı Pırasa Kavurması

MALZEMELER

1kg pırasa
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 veya 4 adet yumurta
tuz, karabiber, kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI
Pırasaların püskülleri kesilir yıkanır.ortadan ikiye kesilen pırasalar bir kaba doğranır.
Kuru soğanın kabukları soyulur, bir tavaya  yemeklik doğranır, zeytinyağı konur pırasalar  ve kabukları sıyrılmış, havuçlar yuvarlak şekilde  doğranır tuzu ilave edilerek tavanın kapağı kapanır.Orta hararetli bir ısıda, sebzeler yumuşayıncaya kadar  pişirilir, gerekirse çok az sıcak su ilave edilir.Sebzeler tamamen yumuşayınca suyunu iyice çekince sebzelere,  bir kaşık yardımı ile yumurta yuvaları açılır ve bu yuvalara tek, tek yumurtalar kırılır.kapak kapatılır yumurtaların sarıları pişince ,karabiber ve kırmızı biber ekilerek servis yapılır.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder