2 Şubat 2016 Salı

SOSLU KEK

MALZEMELER
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
1,5 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
HAZIRLANIŞI
Oda sıcaklığındaki, yumurtalar toz şeker ile yoğurt kıvamına gelinceye kadar, çırpılır.İçine sıvıyağ, demli çay, kakao,
Toz tarçın ilave edilip, çırpılır.
Hazırlanan sıvı karışımdan , bir su bardağı ayrılır. Kalan  karışıma , elenmiş un ve kabartma tozu katılarak , karıştırılır.
 Margarinle Yağlanmış kek kalıbına,  kek hamuru dökülüp, önceden ısıtılmış fırında
180 derecede, 25 veya 30 dakika pişirilir.
Pişen keke ,kürdan testi yapılır. Keke batırılan kürdana hamur yapışmas sa kekimiz pişmiş demektir.
 Kekimizi ,Fırından alıp ,ayırdığımız,  kakaolu sosu bir kaşıkla karıştırarak ,sıcak kekin üzerine
Döküp ,tamamen soğuması beklenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder