21 Şubat 2016 Pazar

Turunç reçeli


MALZEMELER
20  tane orta büyüklükte turunç
pamuk ipliği
dikiş iğnesi
su
ŞURUP İÇİN
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su

1 adet sıkılmış turunç suyu
1 adet sıkılmış  limon

HAZIRLANIŞI
Hazırlaması biraz zaman alan, fakat lezzet olarak bu zahmete değen, harika bir reçelin tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Turunçların dışı ,rendenin ince tarafı ile traşlanarak kazılır.Turunçların beyaz yüzeyleri ortaya çıkar.Traşlanan turunçlar portakal soyulur gibi soyularak.kabukları çıkarılır.Bu kabuklar kıvrılarak  dikiş iğnesine geçirilmiş  pamuk  ipliğine  dizilir.Bütün turunçlar bu şekilde hazırlandıktan sonra bir tencereye su konur ipe dizilen turunçlar tencerenin içine konularak 30 dakika haşlanır.Büyük bir kaba soğuk su konur, haşlanan turunç dizileri bu suya konur ertesi gün su dökülür tekrar soğuk su konur turunç kabukları tatlanıncaya kadar bu işlem yapılır. Üç veya dört gün sonra tencereye su ve toz şeker konur, karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Turunç dizeleri şurubun içine konarak önce yüksek ateşte 15 dakika sonra kısı ateşte 30 dakika kaynatılır bu kaynama süresi bitince bir turuncun suyu sıkılarak reçel tenceresine konur 1 adet limon suyu da  ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır ,reçel tencerenin içinde soğumaya bırakılır.Soğuyan turunç reçellerinin
İpleri kesilerek kavanozlara boşaltılır. Kavanozun  kapağı  kapatılarak saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder