24 Aralık 2015 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ MEZESİ

MALZEMELER
5 tane orta büyüklükte havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
300 gr yoğurt
1 su bardağı su
Tuz
1 demet , dereotu
HAZIRLANIŞI
Havuçların, dış yüzeyleri temizlenir,halkalar şeklinde kesilir yıkanır.
Bir tencereye , havuçlar , su ,tuz  ,zeytinyağı konur,
Orta hararetli  ,bir ateşte tencerenin,
Kapağı kapatılarak pişirilir.Ara  sıra kontrol edilerek pişirilir.Havuçlar yumuşayınca servis tabağına alınarak, soğutulur.
Sarımsakların kabukları, soyularak tuzla 
Ezilir, yoğurda karıştırılarak çırpılır ve soğuyan havuçların üzerine dökülür.
Üzerine , kıyılmış dereotu serpilerek , servis yapılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder