2 Aralık 2015 Çarşamba

SÜT REÇELİ {DULCE DE LECHE}

Tarif için arkadaşım Emine Umura TEŞEKKÜR EDERİM.

MALZEMELER
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Büyük bir tencerenin içine, bir litre süt ve bir su bardağı, toz şeker konularak, orta harlı bir ateşte ,karıştıra , karıştıra kaynatmaya başlıyoruz.Şekerli süt, kaynamaya başlayınca  içine bir çay kaşığı silme kabarma tozunu ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz .Bu arada dikkat etmemiz bir durum var kabartma tozu süte konunca kabarıp taşabiliyor bunu önlemek için sürekli karıştırmaya devam etmeliyiz.Yaklaşık bir saatte pişip yoğunlaşıyor  süzme bal kıvamına gelince ocaktan alıyoruz.
Kavanoza boşaltıp,soğuyunca buzdolabında saklıyoruz
İstenirse içine, fındık kırığı ilave edilebilir.Çikolatalı isteyenler, bir paket 80 gr bitter çikolatayı son aşamada tencereye ilave, edip eriyinceye kadar da karıştırabilirsiniz.
Tencerede kaynamakta olan süt reçeli sık, sık, karıştırılarak dibinin tutması engellenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder