23 Aralık 2015 Çarşamba

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

 MALZEMELER
1 su bardağı Yeşil mercimek
1 su bardağı  erişte
1 adet kuru soğan
50 gr yereyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane
Tuz
Su
HAZIRLANIŞI
Yeşil mercimeklerin ,içindeki çöpler ,ayıklanıp yıkanır. Bir tencereye ,soğuk su ve yıkanmış mercimekler ,konularak orta hararetli ,bir Ateşte kaynatılır.Üzerine, biriken köpükleri alınır. Bir tane mercimek alınır , iki parmağın arasında sıkıştırılır,yumuşamışsa pişmiş demektir.
İçine , erişte konur tuz ilave edilerek erişteler yumuşayıncaya , kadar pişirilr. 
Suyu azalırsa, kaynar su ilave edilir,
Yoğun bir çorba, kıvamına gelince çok az ateşte kaynatmaya devam edilir,
Kuru soğanın kabukları, soyulur , yemeklik doğranır. Bir tavaya , tereyağı , zeytinyağı alınır , yağlar biraz eriyince doğranan , kuru soğan ilave edilerek sotelenir  ve çorbanın üzerine dökülür.
Kuru nane ,serpilerek ,servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder