14 Ocak 2015 Çarşamba

Piramit Pasta

PİRAMİT PASTA

MALZEMELER
KREMASI İÇİN
500 gram tuzsuz lor
5 çorba kaşığı pudra şekeri
125 gram oda sıcaklığında margarin
2 adet olgun muz
TABANI İÇİN
60 Adet kakaolu bisküvi
2 su bardağı süt
3 adet muz
Streç film

HAZIRLANIŞI

Bir kabın içinde   iki adet muz çatalla ezilir sırası ile oda sıcaklığındaki margarin pudra şekeri tuzsuz lor ilave edilerek çırpılır krema elde edilir.Masanın üzerine streç serilerek kaplama zemin hazırlanır.Bir tabağa süt konur bisküviler süte batırılır üç bisküvi enine beş bisküvi boyuna olmak üzere on beş adet bisküvi sıralanarak ilk taban oluşturulur ve üzerine hazırlanan muzlu kremanın bir kısmı sürülür .Tekrar ikinci kat olan on beş adet bisküvi süte batırılıp sıralanır krema sürülür üçüncü katada ayni işlem yapılır tam ortasına uzunlamasına  muzlar konur ve her iki taraftan bisküviler kaldırılarak tam ortada birleştirilir ı piramit şekli verilir,kalan krema piramit pastanın tüm dış çevresine  sürülür streçle kaplanarak bir gece buzdolabında  bekletilir.Servis yapılır




1 yorum:

  1. ayşe hanımcım lorlu değişik bi lezzet olmuş merak ettim tadını
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil