18 Ocak 2015 Pazar

KESTANELİ KAPAMA PİLAV

KESTANELİ KAPAMA PİLAV




MALZEMELER
300 gr közlenmiş kestane
2 adet tavuk butu
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı sıcak su
1\2 çay bardağı kuş üzümü
50 gr tereyağı
4  çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı  kaşığı yeni bahar
1 tutam toz tarçın
tuz
karabiber
Tavuk butunu haşlamak için{ 4 su bardağı su}
HAZIRLANIŞI
Pirinçler tuzlu ve ılık suyun içinde bir saat kadar bekletilir
Kestaneler közlenir kabukları soyulur bir su bardağı sıcak su ile çok az haşlanır Tavuk butları yıkanır kurulanır 2 çorba kaşığı zeytin yağında önlü arkalı kızartılır ve kızartıldığı tencereye dört su bardağı su ilave edilerek bir çay kaşığı tuz ile etler yumuşayıncaya kadar haşlanır,soğutulur.Soğuyan tavuk etleri derisinden ve kemiğinden ayrılarak didiklenir Kuş üzümleri sıcak suyun içinde bekletilerek şişmesi sağlanır
Bir tencereye tereyağı, zeytinyağı ,tuz ve yıkanmış süzülmüş pirinçler ilave edilerek kavrulur taa ki pirinçler bir birinden ayrılıp sertleşinceye kadar ölçülü tavuk suyu ve sıcak su ilave edilir sırası ile didiklenmiş tavuk parçaları  kestaneler , süzülmüş kuş üzümleri ile birlikte pişirilmeye başlanır Tencerenin kapağı kapatılarak önce üç dakika hızlı ateşte pişirilir sonra ocağın ısısı orta ateşe getirilir pilav suyunu çekip göz göz olunca tüm baharatları ilave edilir mum alevi gibi bir ısıda tencere çevrile çevrile pişirilir ve tencereden dibini tutmuş gibi bir ses gelinceye kadar  pişen pilav  ocaktan alınıp soğuk bir zemin üzerine konur tahta kaşığın sapı ile karıştırılır üzerine kağıt havlu örtülerek en az yirmi dakika demlendirilir ılınınca düz bir servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder