4 Ocak 2015 Pazar

DAMLA SAKIZLI KURABİYE

DAMLA SAKIZLI KURABİYE





MALZEMELER
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
100 grm  oda sıcaklığında Tuzsuz tereyağı
1\2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı dolusu damla sakızı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
1 su bardağı nişasta
1,5 veya 2 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine önce  yumurta sarısı, tereyağı, sıvı yağ konur ve elle çırpılır sonra kuru malzemeler ve bir havanda toz şekeri ile ezilmiş ve toz haline getirilmiş damla sakızı , kabartma tozu ,vanilya ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir ve hazırlanan hamur 20 dakika nemli bir bezin altında dinlendirilir.
Dinlenen hamur kalıplarla kesilir veya yarım ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak yağlı kağıt  serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 15 dakika pişirilir ve  fırından beyaz şekilde çıkarılarak servis tabağına alınır üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis yapılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder