26 Ocak 2015 Pazartesi

KEKLİ BAKLAVA


KEKLİ BAKLAVA





MALZEMELER
KEK İÇİN MALZEMELER

4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı iç ceviz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
BAKLAVA HAMURU İÇİN

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
2 çorba kaşığı sulu yoğurt
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
BAKLAVALARI AÇMAK İÇİN

Buğday nişastası
ŞURUP İÇİN

4 su bardağı Toz şeker
4 su bardağı su
1\2 limon suyu
100 grm Kakao
ÜZERİ İÇİN

1 Su bardağı çiçek yağı
Hazırlanışı

Sulu yoğurdu bir kaba koyup içine de kabartma tozunu döküp kabarmasını sağlıyoruz Hamur yoğurma kabına süt, yumurta,sıvı yağı ilave edip elimizle çırpıyoruz  sıvı malzeme birbirine karışınca unu azar ,azar ilave ediyoruz bu arada kabaran yoğurtlu kabartma tozunu da ilave edip yapışmayan bir hamur elde ediyoruz Hazırladığımız hamuru .nemli bir bezin atında 30 dakika dinlendiriyoruz Dinlenen hamurdan 20 tane küçük bezeler hazırlıyoruz  10 tane bezeyi merdane yardımı ile nişasta serperek çay tabağı büyüklüğünde tek tek açıp üst üste koyuyoruz.Sonra bir kerede pişireceğimiz tepsi büyüklüğünde açıp
sıvı yağ ile yağladığımız tepsiye seriyoruz.Bu arada kekini hazırlıyoruz önce yumurta ile toz şekeri çırpıyoruz sırası ile diğer malzemeleri ilave edip ceviz hariç  tepsideki baklava hamurunun üzerine yayıp  ceviz içini serpiyoruz kalan 10 tane bezeye de aynı işlem uygulayıp onuda kekin üzerine serip baklava  şeklinde kesiyoruz ve en üstüne çiğ sıvı yağı döküp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişiriyoruz
Ölçülerine göre şurubunu hazırlayıp ılınan baklavaya sıcak olarak döküyoruz ve bir gece baklavamızı dinlendiriyoruz
NOT Kakaoyu yavaş yavaş ilave edelim  çünkü kabarıp taşıyor


2 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Ay ne harikasınız ilk defa duyuyorum.Mutlaka deneyeceğim.
    Ellerinize saglik...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil