22 Mayıs 2017 Pazartesi

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR

Dünyaca ünlü olan kahvemizin tadı çekirdeğinin yanmadan kavrulmasından geçer.Değirmende çekilip un haline gelen kahve pişmeye hazırdır. Genellikle kahvaltıdan sonra içilir bunu için kahvaltı kahve altından alır adını, yada kırk yıl unutulmayan hatırı Kız istemelerde mutlaka ikram edilen kahve yada dost sohbetlerinde  Osmanlı zamanında kahve sade içilir yanında ağız tadı için lokum ikram edilirmiş yanında da su  Su dan bir yudum içilir damağı temizlemek , kahve nin tadına varmak için .Kahve içimi bitince bir yudum daha su içilir buda boğazı temizlemek için
MALZEMELER
1 kişilik kahve için
1 adet Türk kahve fincanı
2 çay kaşığı tepeleme kahve
1 Türk kahve fincanı dolusu su
1 adet kahve cezvesi
NOT Şeker isteğe bağlı
HAZIRLANIŞI
Cezvenin içine  iki çay kaşığı tepeleme kahve ve bir Türk kahve fincanı dolusu soğuk  su konur  çay kaşığı ile kahve eriyinceye kadar karıştırılır. Kısık bir ateşin üzerine konan cezve, kahvenin iyice isınıp kaynama noktasına gelince cezvenin, üzerinde biriken köpükler ,sönmeden cezveye boşaltılarak ikram edilir
Gönül, ya çay ister, ya kahve
Gönül dost ile muhabbet ister
Çay, kahve bahane,
Şiirlere ,şarkılara hikayelere , masallara konu olmuş güzel bir sıcak içeçek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder