20 Mayıs 2017 Cumartesi

PİŞİ

Kahvaltılarda, aniden misafir gelince,yazın akşam üstleri çayın yanına hemen çabucak yapı verdiğimiz bir kurtarıcıdır aslında,.Çok malzemede istemez hemen evde oluveren malzemelerle yanına katık ta istemez öyle mutevazı dir. Ama ben peynir , yanına salatalık domates de ilave edivereyim derseniz de hiç karşı koymaz, hele birde çayla taçlandırırsanız değmeyin keyfine,
MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1\2 paket kabartma tozu
4 veya 5 su bardağı un
KIZARTMAK İÇİN
Ay çiçek yağı
HAZIRLANIŞI
Sıvı malzemeler ve tuz bir kapta ,çırpılır. Unun yarısının içine,kabartma tozu konur,kabartma tozlu un ile hamur yoğrulmaya başlanır. Kalan un kontrollü bir şekilde  ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yapılır.Hamurun üzerine bir bez örtülür,20 dakika dinlendirilir,Dinlenen hamurun yarısı, un serpilmiş  düz bir zemin de, merdane ile yarım cm kalınlığında açılır.Yuvarlak bir kalıpla veya su bardağı ağzı ile kesilir.Bu arada derin bir kaba ay çiçek yağı konularak ısıtılır. Tüm hamur bitinceye kadar aynı işlem yapılır.Hazırlanan pişiler, orta ısılı bir ateşte ısıtılan çiçek yağında arkalı , önlü altın rengini alıncaya kadar, kızartılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder