8 Kasım 2015 Pazar

El açması börek

Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
3,5 veya 4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Bezeleri açmak için
1 kase buğday nişastası
Ara karları yağlamak için
Bir kase sıvı yağ
İç malzemesi  için
Peynir ve haşlanmış patates
Not:istenen iç malzeme hazırlanabilir
Hazırlanışı
Bir kabın içine su ,tuz,yumurtalar ,sıvı yağ konur elle çırpılır yavaş ,yavaş un ilave edilerek yoğrulur ele yapışmayan bir hamur yapılır 30 dakika dinlendirilir
Haşlanmış patatesin kabukları soyulur,
Rendelenir peynir, veya çökelek ilave edilir
Arzu eden kırmızı pul biberde ilave edebilir
Dinlenen hamurdan 3 tane beze yapılır
Mutfak tezgahına nişasta serpilir bezenin üzerine nişasta serpilip açılabildiği kadar açılır, bu arada oklavaya yapışmaması için tekrar nişasta serpilir yufkalar yırtılırsa da hiç önemli değil
Açılan yufkanın her yerine bir fırça yardımı ile sıvı yağ sürülür yufka ikiye katlanır (D) şeklini alır  tekrar sıvı yağ sürülür uzun kenara patatesli  peynirli iç malzemeden konur katlanır kesilir  .Fırın tepsisi yağlanır , yağlanan tepsiye  içten dışa  doğru sarılarak kol böreği yapılır( yufka bitinceye kadar işlem yapılır)
İkinci ve üçüncü bezelere de aynı işlemler yapılır 
Hazırlanan tepsi kol  böreğin üzerine sıvı yağ sürülür 180 derecede 25 veya 30 dakika
Pişirilir afiyet olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder