9 Kasım 2015 Pazartesi

AY ÇEKİRDEKLİ SUSAMLI TUZLU

MALZEMELER
1 Su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
300 gr beyaz peynir
1 demet dereotu
2 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı pul biber
Aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN
1 yumurta
Ay çekirdeği
Susam ,çörek otu
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına, yoğurt, yağ ,bir bütün yumurta  tuz alınarak elle çırpılır ,dereotu  yıkanıp ince, ince doğranır  sıvı malzemeye ilave edilir diğer malzemeler de konularak yoğrulur eğer hazırlanan hamur ele yapışıyorsa ele  biraz sıvı yağ  sürülerek yoğurma işlemi  tamamlanır ve hamur  otuz dakika dinlendirilir.Fırın ısıtılır, fırın tepsisine yağlı  kağıt serilir.Bir kaba yumurta kırılır akı ve   sarısı çırpılır.Ayrı ayrı tabaklara susamla karıştırılmış, çörek otu ,diğer tabağa da ay çiçeği çekirdeği konur.Dinlenen hamurdan, yarım limon  büyüklüğünde , parça  koparılıp, iki avuç arasında yuvarlanır. Hazırlanan beze, önce yumurtaya, sonra susamlı çörek otuna veya ay çiçeği çekirdeğin batırılarak tepsiye dizilir tüm hamur bitinceye kadar ayı işlem uygulanır hazırlanan tuzlular 180  derecede 15 veya 20 dakika pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder