20 Nisan 2015 Pazartesi

KAYA KURABİYESİ


MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gr tuzsuz tereyağı{ oda sıcaklığında}
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı  kuru kayısı[küçük doğranmış}
1\2 su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 paket kabartma tozu
3 veya 3,5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına un, toz şeker, yumurta, tereyağı konularak parmak uçları ile karıştırılır. Malzeme bir birine karışınca, vanilya, kabartma tozu, toz tarçın da ilave edilir. Hamura ceviz, üzüm, çikolata da ilave edilerek hamur toparlanır ve buz dolabında 30 dakika dinlendirirlir.Dinlenen hamur buzdolabın dan alınır yağlı kağıt serilmiş  tepsiye yarım limon, büyüklüğünde hamurdan  gelişi güzel konulur .Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 veya 25 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder