20 Nisan 2015 Pazartesi

GALETA UNLU MANTOLU TAVUKLU BÖREK

MALZEMELER
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
tuz karabiber
4 adet yufka
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye yıkanmış tavuk göğsü ve üzerini geçecek kadar su ilave edilir tavuk etleri yumuşayıp lif lif ayrılıncaya kadar haşlanır son  aşamada tuz ilave edilir bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra tencere ocaktan alınır soğumaya bırakılır.Soğuyan tavuk etleri lif lif ayrılır soğanların kabukları soyulur yemeklik doğranır.Bir tavaya bir çorba kaşığı sıvıyağ ve soğan ilave edilip sotelenir,hazırlanan tavuk etleri de ilave edilip bir kaç kez sotelenir tuz karabiber ceviz içi ilave edilir karıştırılıp soğumaya bırakılır.
BİR kaba bir su bardağı sıvı yağ ve su ilave edilerek çırpılır .Yumurtalar bir kaseye kırılıp çatalla çırpılır bir başka  tabağa da galeta unu konur
Düz bir zemine bir adet yufka serilir sekiz tane üçgen kesilir sigara böreği yapılır gibi üçgenin geniş tarafına bir çorba kaşığı tavuklu malzeme konur sigara böreğı gibi sarılır . Tüm yufkalar ve iç malzeme bitinceye kadar ayni işlem uygulanır. Sarılan börekler önce yumurtaya sonra galeta ununa batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır böreklerin üstleri bıçakla iki santim uzunluğunda kesilir.  önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü altın sarısı oluncaya kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder