24 Eylül 2015 Perşembe

Ispanaklı gül börek

Ispanaklı gül  börek

500 gr ıspanak
3 tane yufka
1 adet kuru soğan
300 gr  lor peyniri
1 /2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı sulu yoğurt
1 adet yumurta
Tuz karabiber
Hazırlanışı
Ispanaklar yıkanır yaprakları  saplarından ayrılır elle parçalanır,soğanın kabukları 
Ayrılır yıkanır ince, ince kesilir tuzla ovulur
Ispanak yaprakları soğan, lor peyniri 
Karıştırılır.
Yumurta,sulu yoğurt,sıvı yağ çırpılır böreğin sosu hazırlanmış olur.Yufka düz bir zemine yayılır.bir yufka dörde bölünür.dört  tane üçgen elde edilir
Küçük bir üçgene bir çorba kaşığı börek sosu sürülür geniş tarafa ıspanaklı iç konur sigara böreği gibi sarılır halka yapılır
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine  konur
Bütün yufkalar bitinceye kadar ayni işlem
Yapılır kalan sos böreklerin üzerine sürülür önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20 -25 dakika pişirilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder