12 Mayıs 2015 Salı

HALAMIN KURABİYESİ



MALZEMELER
3 adet yumurta  [oda sıcaklığında}
1,5 su bardağı toz şeker
1\2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi
ÜZERİ İÇİN
1\2 Çay bardağı tahin
1\2 çay bardağı ceviz içi
HAZIRLANIŞI
Yumurta toz şeker ile çırpılır yoğurt ,zeytinyağı limon kabuğu rendesi  ilave edilerek çırpılırBir miktar unun içine karbonat konur ve sıvı malzemeye ilave edilir azar azar un ilave edilerek biraz yumuşak ele yapışan bir hamur yapılır Fırın 200 derecede 15 dakika ısıtılır Hazırlanan hamur ele yapışmasın diye bir tabağa zeytinyağı konur elimizi yağa batırılıp  hamurdan alıp yuvarlıyabilir veya  kek kalıplarına konulur. Üzerlerine tahin  sürülüp, ceviz içi serpilerek 180 derecede 25 dakika pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder