25 Şubat 2015 Çarşamba

PEYNİRLİ TUZLU KURABİYE



MALZEMELER
125gr tuzsuz tereyağı veya margarin
1\2 çay bardağı çiçek yağı
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta {1 yumurtanın sarısı ayrılacak}
1 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
250 gr beyaz peynir
2 çay kaşığı tuz
2 veya 3 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
Susam ve çörek otu
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabının içine oda sıcaklığındaki margarin yumurta ve çiçek yağı ile karıştırılır rendelenmiş peynir, un, kabartma tozu,  tuz, sirke ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir eğer un az gelirse biraz daha ilave edilebilir. Yoğrulan hamur yirmi dakika dinlendirilir,kalıpla veya elde şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır üzerine çırpılan yumurta sarısı bir fırça yardımı ile sürülür üzerine susam veya çörek otu serpilerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder