6 Aralık 2014 Cumartesi

Portakal Dolgulu Kurabiye

Portakal Dolgulu Kurabiye


Malzemeler
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
250 gram tuzsuz tereyağı veya margarin
(Oda sıcaklığında olacak)
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 veya2,5 su bardağı un

İç dolgusu için
2 su bardağı portakal suyu
2 çorba kaşığı nişasta
7 çorba kaşığı toz şeker

Üzeri için
Bol pudra şekeri

Hazırlanışı

Bir tencerenin içine nişasta toz şeker ve portakal suyu ilave edilerek sürekli karıştırılarak pişirilir
pişirilme işlemi tamamlanınca  ara sıra

karıştırılır (kaymak tutmaması için) ve soğutulur.
Bir kaba oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı yumurta yoğurt, sıvı yağ konur eile iyice çırpilır un , vanilya,kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir hamur nemli bir bezin altında20 dakika dinlendirilir 
Dinlenen hamurdan yarım limon büyüklüğünde hamur koparılır koparılan bu hamur içli köfte gibi açılır, içine portakallı  dolgu malzemesinden bir tatlı kaşığı dolusu konur, kurabiyenin ağzı kapatılarak
Unlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye hazırlanan kurabiyeler dizilir önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 20 veya25 dakika pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler servis tabağına alınır üzerine bol pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder